2013-07-25 12:15:59• hírek • Póti Orsolya

Ásványvízzel kínálják a járókelőket

A hőségre való tekintettel a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet önkéntesei július 26-án és 29-én egy-egy pohár vízzel kínálják a járókelőket Szatmárnémeti központjában.

A következő napokban meleghullámra lehet számítani, a hőmérséklet elérheti a 35-36 fokot. A kánikula bárkinek okozhat egészségi panaszokat, kellemetlen tüneteket, rosszullétet, éppen ezért a Szatmári Caritas Szervezet vízosztó akcióval készül a napokban fellépő hőségre. A szervezet önkéntesei amellett, hogy egy-egy pohár vízzel kínálják a járókelőket, felhívják a figyelmet a hőség veszélyeire is.

Július 26-án pénteken 12.00-16.00 óra között a Zsidó korzón (Libetatii téren) várták vízzel a járókelőket az önkéntesek, július 29-én, pénteken szintén 12 és 16 óra között a Corneliu Coposu sétányon szervezik meg az akciót. A Caritas naponta 30 liter ásványvizet oszt majd ki.

Nagy melegben mindenkinek ügyelnie kell a fokozott folyadékbevitelre, és tudnia kell, hogy a magas külső hőmérséklet a szervezet vízháztartásában milyen hatással jelentkezik. Megfelelő folyadékpótláskor a szervezet egyensúlyban tartja a víz és a sóháztartást, de ha nem iszunk elegendő folyadékot, anyagcserezavarok jönnek létre.

A folyadék- és ásványianyag-pótlásban nagy jelentőségűek a gyümölcslevek és az ásványvizek, és a nyári nagy melegben ezek is oltják leginkább szomjunkat.

Ha tehetik, ne tartózkodjanak a tűző napon 11 és 16 óra között, ha pedig a szabadban sportolnak, azt a reggeli vagy a kora esti órákban tegyék. Ha a városban járművel közlekednek, tartsák észben, hogy a hőség miatt lankad a figyelem, és csökkenhet mások koncentrációs képessége is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: